Zo zien inbrekers of je op vakantie bent of gaat

Gepubliceerd op 1 maart 2019 08:21

Ga je de komende tijd op vakantie? Dan moet je er wel rekening mee houden dat inbrekers vaak op de loer liggen als jij lekker op vakantie ergens aan de Spaanse costa of op een van de Canarische eilanden in het zonnetje ligt te relaxen.Om er nu voor te zorgen dat je het de inbrekers niet al te makkelijk maakt, tijdens je vakantie op Mallorca of Ibiza is het eigenlijk wel handig om te weten wat de bekendste inbraak trucjes zijn. Dan er zijn een aantal trucjes waarmee ze precies weten of je thuis of op vakantie bent.

inbrekers

Een enorme stapel post op de deurmat

Vraag als je op vakantie gaat altijd aan de buren of ze regelmatig de post van je deurmat willen halen. Waarom? Inbrekers maken vaak een foto door de brievenbus om te zien of je vakantie aan het vieren bent. Ligt er een enorme stapel post op de deurmat? Dan weten ze dat de kust voorlopig veilig is. Doe er dus alles aan om je huis er bewoond uit te laten zien.

 

Een afgeplakte deurbel

Een populaire truc onder inbrekers: de afgeplakte deurbel. Een plakbandje op de bel zorgt ervoor dat deze continu blijft rinkelen. Als je gewoon thuis bent, is de kans groot dat je naar buiten komt om te kijken wat er aan de hand is. Maar als je na een dag het plakband nog niet van de bel hebt gehaald, weet de inbreker genoeg.

 

Verdacht voorwerp tussen de deur of in het slot

Een andere manier om een inbraak voor te bereiden is de truc van het briefje tussen de deur. Om te checken of je thuis bent, stoppen inbrekers een stukje papier of een kartonnetje tussen de deur en het kozijn. Zit het papiertje er na een dag nog steeds? Dan weten inbrekers dat de deur niet open is geweest en de kans groot is dat er niemand thuis is.


Op vakantie naar het zonnige Spanje

Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje

Deze truc bestaat er in allerlei varianten: plakband op het slot, een takje tegen de deur of een cocktailprikker in het slot. Allemaal om te checken of de voordeur open is geweest. Wees dus alert als je iets tussen je deur of in je slot vindt. Wil je voorkomen dat inbrekers deze truc toepassen als jij op vakantie bent? Vraag dan de buren of ze om de dag even je huis binnen willen gaan.

 

Er brandt ’s avonds geen licht

Brandt er al een paar avonden geen licht in huis? Dan weten inbrekers dat zij hun slag kunnen slaan. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen met een tijdschakelaar op de lampen. Ook een buitenlamp met bewegingssensor is een prima investering om inbrekers in de schijnwerpers te zetten.

 

Vakantiekiekjes op social media

Kun je niet wachten om je jaloersmakende vakantiekiekjes op Facebook of Instagram te delen? Bedenk dan wel dat iedereen online mee kan lezen. Inbrekers dus ook. Denk twee keer na voordat je van de daken schreeuwt dat je lekker vakantie aan het vieren bent

 

Misschien ook interessant:

 

Bron:  Zoover.nl  |  Author: Anita«   »