Een paar dagen op vakantie naar Spanje

Gepubliceerd op 2 maart 2019 14:55

Ga je voor een paar dagen op zonvakantie, dan moet je zoveel mogelijk uit je tijd halen. Ja, denk je dan: het moet toch wel minimaal een week zonvakantie zijn naar Spanje, dan anders heeft het geen enkele zin? 

Maar langer gaat het nu niet, dus lees eventjes dit artikel waarin je kunt lezen wat de voordelen zijn van een paar dagen of een korte vakantie. Dan zul je zien dat 5 dagen een prima uitgangspunt is voor een leuk reisje!

korte vakantie spanje

Kies een praktische luchthaven

Kies een luchthaven die voor jou gunstig gesitueerd is. Vaak zijn vakanties vanuit Brussel of Dusseldorf goedkoper, maar daarmee kun je wel kostbare tijd verliezen. Woon je in Brabant, kies dan voor Eindhoven. Ook Rotterdam is een fijne en kleine luchthaven waar vanuit veel vluchten vertrekken. Heb je 5 dagen vakantie en ben je woonachtig in de buurt van Schiphol, dan heb jij tevens genoeg opties voor die fijne 5-daagse zonvakantie.


Vlieg niet te lang

Voor 5 dagen naar Bali vliegen is zonde van je tijd. Persoonlijk zou ik niet langer dan 3 uur willen vliegen tijdens een vakantie van 5 dagen, omdat je dan (inclusief wachttijd) toch gauw een halve dag kwijt bent aan een enkele reis. Gelukkig zijn een hoop super toffe bestemmingen binnen 3 uur tijd te bereiken. En hey: staat die ene bestemming met lange vliegtijd nu echt héél hoog op je lijstje? En kun je ‘m voor een prikkie boeken? Dan zou ik ’t gewoon doen.


Reis efficiënt

Heb je 5 dagen vakantie, dan is het vliegveld de plek waar je zo min mogelijk tijd wil doorbrengen. Efficiënt reizen, daar houden we allemaal van toch? Ik geef je vast wat tips om zo snel mogelijk op plek van bestemming te zijn


Op vakantie naar het zonnige Spanje

Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje

Reis met handbagage: deze hoef je niet in te checken, wat je veel tijd scheelt (mits je ook kiest voor priority boarding).


Kies priority boarding: je mag dan niet alleen eerder aan boord, maar neemt je koffertje ook mee het ruim in. Dat scheelt weer een half uur wachten bij de bagageband.

 

Boek een fijne bestemming

Dit zijn goede keuzes waarbij het mogelijk is al het bovenstaande te combineren tot één heerlijke zonvakantie van 5 dagen.

Valencia, Spanje (stad én strand gebundeld en dat op slechts 2,5 uur vliegen)
Palma, Spanje (deze fantastische accommodatie is in één woord schitterend)
Ibiza, Spanje (vink de hippie markt af, bezoek de mooiste baaitjes én ga een avond op stap)

 

Ga voor All Inclusive

Heb je 5 dagen vakantie, dan is een All Inclusive vakantie best wel een hele goede optie. Opstijgen, landen en daarna echt helemaal nergens meer aan denken. Is dat even makkelijk? Da’s maximaal uitrusten in een minimaal aantal dagen. Bekijk hier alle All Inclusive bestemmingen. En ziet dat resort er te lekker uit om maar 5 dagen heen te gaan? Boek ‘m dan gewoon een paar dagen langer 

 

Misschien ook interessant:

 

Bron: Suntip.nl

«   »