Wat voor huurauto huur ik in Spanje

Gepubliceerd op 4 maart 2019 17:39

Binnenkort ga ik op vakantie, maar wat voor huurauto kies ik dan? Of wat past het beste bij mij. Dan zeg nou zelf wie gaat niet graag op vakantie. Maar voor iedereen betekend vakantie iets anders. De één ligt heerlijk twee weken lang op een fijn strandbedje, de ander huurt een fiets of pakt zijn wandelschoenen in en gaat flinke hikes maken en is hierbij dol gelukkig.

Ja en dan heb je natuurlijk nog de roadtrippers. De vakantiegangers die zoveel mogelijk willen beleven en regelmatig van plaats wisselt, om zoveel mogelijk van dit prachtige vakantieland Spanje te ontdekken en te zien.

Zoveel mensen, zoveel wensen… En dat geldt ook voor je huurauto! De manier waarop jij je vakantie invult, heeft namelijk invloed op de huurauto die het allerbeste bij jouw vakantie en je reisgezelschap past.

Een ontspannende strandvakantie

Ga je op vakantie naar je favoriete kustplaats en bestaat jouw to-do list enkel uit: ontspannen, zonnen, koken en eten? Heerlijk, je hebt groot gelijk. Ook al heb je geen spannende plannen, toch kan een huurauto voor de deur van je accommodatie heel fijn zijn. Als je eens een dagje naar een ander strand wil, bijvoorbeeld. Of als je boodschappen wil doen voor de zomerse maaltijd die op het menu staat. Je gaat geen lange ritten maken, dus een huurauto uit de categorie Small is dan vaak prima!

Een bergachtig gebied verkennen

Als je tijdens je vakantie veel door de bergen gaat rijden is het verstandig om te kiezen voor een huurauto met wat meer motorinhoud. Onze autohuur experts adviseren om een auto uit de categorie Compact (of hoger) te kiezen. Zo weet je zeker dat je huurauto genoeg power heeft om de bergen te trotseren.


Ben je benieuwd naar de motorinhoud per categorie? We hebben een handig lijstje voor je gemaakt. Het gaat hier om een indicatie.

Mini 1.0 – 1.0
Economy 1.2 – 1.4
Compact 1.4 – 1.6
Intermediate/Full Size 1.6 – 1.8
Premium/Luxury 1.8 – 2.0


Op vakantie naar het zonnige Spanje

Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje
Goedkope zonvakanties naar Spanje

Van plek naar plek. Roadtrippen!

Roadtrippen is een héél leuke manier om je vakantiebestemming te leren kennen. Van de populaire kust naar het onbekende binnenland en van het hoogste bergtopje naar het meest afgelegen dorpje. Ja, je begrijpt het al… Tijdens een roadtrip spendeer je soms heel wat uurtjes in de auto. Erg belangrijk om dus voor een huurauto met wat meer comfort te kiezen. Kies niet voor de kleinste categorie, maar kies voor een roadtrip in Spanje bijvoorbeeld voor een Compact. 

Gezellig, een groot gezelschap

Ja, heel gezellig. Zo’n vakantie met een grote groep. Maar liever niet té gezellig… Na een dagje sightseeing wil je niet half op de schoot van je buurvrouw belanden.

Een beetje ruimte in de auto is wel zo fijn. En uiteraard heb je ook plek nodig voor al die bagage! Van het vliegveld naar de accommodatie moeten al die koffers toch echt in de auto passen. Één koffer op schoot wil misschien nog wel lukken, maar meer dan ook echt niet. Kies daarom voor een wat ruimere auto. 

Of splits je gezelschap op en kies voor twee huurauto’s. Dat kan natuurlijk ook.

Kortom: denk goed na over je reisplannen en -gezelschap en welke huurauto daar het beste bij past. Uiteraard staat de reserveringsafdeling van Sunnycars voor je klaar om je te voorzien van een passend advies!


Boek je hotel en jouw huurauto voor de beste prijs
Ontdek, Beleef en geniet van Spanje op een leuke en comfortabele manier

Overnachten in Spanje
Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting voor de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!
Een huurauto zonder zorgen
Altijd transparant en eerlijk.Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Bekijk onze heldere all-in tarieven Geen verrassingen, direct vakantie!
Booking.com Autoverhuur-Spanje


Bron: Sunnycars!         Author: Sanne van Reek

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars


«   »