Feiten over vliegen die je niet altijd wil weten

Gepubliceerd op 28 maart 2019 19:14

Ga je binnenkort met het vliegtuig op vakantie? Dan geloof ik niet dat je dit allemaal wilt weten. Onlangs opende iemand op Reddit een post om eens achter de geheimen te komen van vliegtuigpersoneel. Hij kreeg hier meer dan hij wilde weten! Dan de piloten, stewardessen en stewards gaven een waslijst aan geheimpjes prijs. Hier een paar feiten over vliegen die je niet onbedingt wilt weten! Daar komt ‘ie!Zuurstofmaskers

Vanaf het moment dat de zuurstofmaskers naar beneden komen heb je maar vijftien minuten aan zuurstof. Gelukkig is dat genoeg tijd voor de piloot om zo laag te gaan vliegen dat je normaal kunt ademhalen.

Sowieso zuurstof

De zuurstof in een vliegtuig is eigenlijk geperste lucht uit de motoren. Ugh. Zuurstof verlaat het vliegtuig via een klein gaatje aan de achterkant van de romp.

Feiten over vliegen die je niet altijd wil weten

Evacuatie

De reden dat de lichten worden gedimd als een vliegtuig ’s avonds gaat landen, is dat je ogen moeten wennen aan het donker in het geval dat je moet evacueren. Als het binnen al donker is, zie je buiten dus ook beter.

Harde landing

Een harde landing komt niet door de slechte skills van de piloot, maar gebeurt met een reden. Als de landingsbaan vol ligt met water, moet de piloot hard landen om aquaplaning te voorkomen.

 

Elektra

Je elektronische apparaten hebben nergens effect op, behalve op de gemoedstoestand van de piloot. Die krijgt meer dan 100+ signalen binnen en moet op zo’n moment nog zoeken naar die van zijn eigen instrumenten.

Who’s the boss

Op het moment dat de deuren dichtgaan, is de piloot de gezagvoerder van het vliegtuig. Hij mag mensen arresteren en zelfs boetes uitdelen. Je kunt je dus maar beter aan de regels houden.


Op vakantie naar het zonnige Spanje


Dood

Er gaan dus ook wel eens mensen dood tijdens een vlucht. In de meeste gevallen worden de lichamen dan verplaatst naar een lege rij. Of in elk geval op een rustige plek, zonder nieuwsgierige blikken. Het lichaam wordt dan afgedekt met een laken of een deken. Bij sommige airlines is er een speciaal vak in de bagageruimtes om lichamen in te vervoeren.

Bliksem

Vliegtuigen worden gemiddeld een à twee keer per jaar geraakt door bliksem. Maar wees niet bang. Het zal er niet voor zorgen dat een vliegtuig neerstort, meestal merken passagiers er zelfs niets van. Vaak heeft de piloot zelfs niet door dat er een klap bliksem op het dak terecht komt.

Menselijke resten

Tijdens de meeste vluchten vliegen er ook menselijke resten mee. Sommige mensen gaan namelijk onverwacht dood tijdens hun vakantie. Andere mensen willen graag in hun geboorteland begraven worden. Lichamen worden in houten dozen verpakt, zodat niemand weet wat er nu precies in zit.

Boek je hotel en jouw huurauto voor de beste prijs

Ontdek, Beleef en geniet van Spanje op een leuke en comfortabele manier

Overnachten in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting voor de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Altijd transparant en eerlijk.Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Bekijk onze heldere all-in tarieven Geen verrassingen, direct vakantie!

Koptelefoons

De koptelefoons die je altijd in de verpakking krijgt, zijn zeker niet nieuw. Na gebruik worden ze schoongemaakt en weer gerecycled. Dus.

Dekens

Oh ja, en die deken tijdens je vlucht? Volgens sommige stewardessen worden die dus gewoon na een vlucht opgevouwen en hergebruikt. Zonder te wassen. Yuk!

 

Bron: Zoover.nl     |     Geschreven door Suzanne!


«   »