Spanje leren kennen buiten de gebaande paden

Gepubliceerd op 6 april 2019 17:10

Wil je minder bekende Spaanse bestemmingen ontdekken, leer Spanje eens ontdekken buiten de gebaande paden..De steden Barcelona, Madrid, Sevilla, Gran Canaria zijn allemaal heel populaire vakantiebestemmingen, dus daar is het ondertussen ook echt druk. Maar als je Spanje eens anders, buiten de gebaande paden wilt gaan ontdekken en beleven bij je volgende korte vakantie of zomervakantie? Hier een paar minder bekende bestemmingen in Spanje en die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken en te beleven.

Wil je minder bekende Spaanse bestemmingen ontdekken

Ávila

Staat het mooie Madrid al op de planning? Voeg daar dan ook Ávila eens aan toe. Met de trein tuf je in minder dan twee uur van Madrid naar deze nog onbekende, Spaanse vakantiebestemming. Ávila is UNESCO Werelderfgoed. Nou, dan weet je het wel! Het is een van de oudste steden van Spanje en wordt ook wel ‘de stad van de drie culturen genoemd’ (Joods, Islamitisch en Christelijk). Het stadje is de geboorteplaats van Santa Teresa en ligt aan de Camino de la Lengua, een historische route gebaseerd op de geschiedenis van de Castiliaanse (Spaanse) taal. Deze route loopt door plaatsen die hier een grote rol in hebben gespeeld.


Op vakantie naar het zonnige Spanje


Mérida

Ooit was het een Romeinse hoofdstad, maar nu is het de thuisbasis van indrukwekkende ruïnes en een geweldig Romeins theater dat nog steeds gebruikt wordt. Mérida ligt halverwege tussen Madrid en Sevilla, in de buurt van de Portugese grens, en wordt veel te vaak over het hoofd gezien. Hoewel je er misschien nog nooit van hebt gehoord, is Mérida echt een van de mooiste plekken van Spanje als we vakantiegangers mogen geloven.

Wil je minder bekende Spaanse bestemmingen ontdekken

Cáceres

Het schilderachtige stadje Cáceres ligt op een uurtje rijden van Mérida, dus die twee kun je mooi combineren. Wandel over de geplaveide straatjes en bewonder de prachtige architectuur terwijl je meer te weten komt over de rijke geschiedenis van de stad. Een ideale bestemming met een klein budget: in Cáceres zijn de kosten voor levensonderhoud misschien wel het laagst van heel Spanje. Een stad vol koopjes dus!

Spanje leren kennen buiten de gebaande paden

Covadonga

Asturië is een bergachtig gebied aan de noordkust; hier leer je een hele andere kant van Spanje kennen. De locals zijn hier supertrots dat ze altijd Spaans zijn geweest. Asturië is het enige deel van Spanje dat nooit werd veroverd door de Moren. Het dorp Covadonga in Asturië is een echte must see. Het is een historisch belangrijke plek waar de Spaanse reconquista begon. Andere must sees zijn het mooie meer en de pittoreske San Fernando-kerk.


Boek je hotel en jouw huurauto voor de beste prijs

Ontdek, Beleef en geniet van Spanje op een leuke en comfortabele manier

Overnachten in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting voor de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Een huurauto zonder zorgen

Altijd transparant en eerlijk.Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Bekijk onze heldere all-in tarieven Geen verrassingen, direct vakantie!


Córdoba

O.K het is wel al een bekende stad maar niet zo overlopen als Barcelona. Het fantastische, Spaanse Andalusië moet je eens gezien hebben. Córdobais een nog niet super ontdekte stad in de regio. De stad speelde een belangrijke rol in zowel het Romeinse Rijk als de Moorse periode en barst dus van de geschiedenis en bezienswaardigheden. Zet in ieder geval Córdoba la Mezquita (Catedral de Córdoba) op je lijstje: een van de grootste en meest symbolische islamitische gebouwen ter wereld. Het werd gebouwd toen de islam Spanje overnam, maar werd later omgetoverd in een kathedraal na de Spaanse verovering door de christenen.

 

Bron: Zoover.nl

«   »