Honden niet meer toegestaan op de stranden in Spanje

Gepubliceerd op 8 april 2019 09:36

Honden niet meer toegestaan op de Spaanse stranden - Eén april is alweer een weekje voorbij  maar zoals je zeker weet  mogen vanaf 1 april tot en met eind oktober de honden niet meer op de meeste stranden in Spanje en zijn ze dus niet meer welkom.Er bestaan geen landelijke wetten en regels over wat honden betreft op de stranden maar elke gemeenten en autonome regio’s hebben of kunnen hun eigen regels hebben of maken waarbij het in de meeste gevallen niet meer is toegestaan op de stranden te wandelen, te spelen en/of te zwemmen met je hond tijdens de zomerperiode.

Honden niet meer toegestaan op de Spaanse stranden

Dus vanaf 1 april is het niet meer toegestaan om tot tenminste half of eind oktober op veel stranden in Spanje met een hond te komen. Doe je dat toch en ziet een agent dat dan kunnen er hoge boetes gegeven worden tussen de 300 en 1.500 euro, afhankelijk van de gemeente. Het is alleen nog toegestaan om met honden op speciale hondenstranden te komen waarvan er steeds meer komen.


Boek je hotel en jouw huurauto voor de beste prijs

Ontdek, Beleef en geniet van Spanje op een leuke en comfortabele manier

Overnachten in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting voor de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Een huurauto zonder zorgen

Altijd transparant en eerlijk.Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Bekijk onze heldere all-in tarieven Geen verrassingen, direct vakantie!


Veel hondeneigenaren begrijpen de wet of gemeente regels niet want zij vinden dat de mens meer vies maakt dan de honden maar dat hangt vaak ook weer af van de mensen die wel of niet de uitwerpselen opruimen etc. Daarnaast moet men er altijd rekening mee houden dat niet iedereen gediend is van honden op een strand en dat er mensen zijn die bang zijn voor honden.


Op vakantie naar het zonnige Spanje


De enige honden die tussen 1 april en half of eind oktober zijn toegestaan op alle stranden zijn de assistentiehonden zoals blindengeleidehonden. Alle andere honden mogen alleen nog op de speciale hondenstranden komen die o.a. vermeld staan in ons overzicht (dat regelmatig wordt bijgewerkt). Meer informatie over speciale hondenstranden is ook te vinden op de website redcanina (in het Spaans).

 

Leestip: Hondenstranden op de Balearen en aan de Middellandse Zee in Spanje


«   »